Lihashuolto

Friday 8/20/10 time 9:56 AM - Jenni


Huomenta! Kävin juuri hieronnassa. Hieroja tokaisi heti alkajaisiksi ettei täällä ole herkkyyttä lainkaan. Reiden ja selän lähentäjät sekä akilesjänteeseen kiinnittyvät lihakset olivat aivan jumissa. Hups! Pitää jatkossa keskittyä enemmän hieronnan säännöllisyyteen.

Yleisesti lihashuolto on yksi tärkeimmistä asioista ohjelmallisen treenaamisen oheksi. Huoltavat lenkit ja säännölliset, pitkät venyttelyt sekä hieronta ja kylmä-kuuma -huuhtelut voivat joskus olla ratkaisevia loukkaantumistenkin kannalta. Aika usein loukkaantumisen taustalta löytyy huonohko tai hieman vajaa lihashuolto. Myös lihasten palautuminen kovemmastakin treenistä tai kilpailuista nopeutuu huollon avulla.

Huolletaanhan autoja, pyöriä ja tietokoneitakin. Kaiken lisäksi niitä saa kaupasta aina uusia. Miksi siis säästäisi oman kehonsa huollossa, joka on etenkin urheilijalle se kaikkein tärkein työväline. Jos aloittaminen tuntuu vaikealta, niin minun vinkkini on että pyrkii aamulla tekemään pienen aamuhölkän ja illalla tv:tä katsoessa venyttelee. Niin ja muistakaa..lihaksen tulee venyä puoli minuuttia(!). Lihaksella on pitkä muisti. :D Ennen treeniä tietysti kannattaa venytellä noin 10 sekunnin venyttelyjä liikeratojen varmistamiseksi.


Leave a comment


Name:*

Website address:

E-mail address:

Notify me about comments made to this blog post