Tilannekatsaus tulehdukseen

Tuesday 1/24/12 time 10:34 PM - Jenni


Heips!

Ei voi kuin taas päivitellä tuota ajan kulumista. On kulunut jo pari kuukautta kun kertoilin tulehduksestani. Tällä hetkellä tilanne on hyvä. :) Kerron lyhyesti, mitä jalan kanssa on hommailtu tuon parin kuukauden aikana.

Elikkä..reiden lähentäjä tulehtui, koska se työskenteli ns. liikaa. Se joutui nimittäin tukemaan mm. polven virheasentoa eli korjaamaan asennon oikeaksi ja näin ollen ylirasittui. Polvi puolestaan joutui/joutuu virheasentoon, koska jaloissani havaittiin pronaatiota. Fysioterapeutti huomasi myös, että liikkuvuuteni (etenkin vasemmalla puolella) oli päässyt melko huonoksi - lonkankoukistajat ja nilkat sekä pohkeet olivat erittäin jäykät. Sainkin sitten jumppia, joita olis tarkoitus tehdä läpi elämän. :D

Aivan aluksi pääpaino oli liikkuvuuden parantamisessa sekä jalkaterien asennon korjaamisessa. Tein jumpat 5-7x viikossa ja heti auttoi. Kuukauden päästä liikkuvuus oli palannut todella hyvälle tasolle. Myös jalkaterän asento oli alkanut muuttumaan parempaan suuntaan. Sain uudet jumpat (tehokkaammat/vaikeammat), joissa keskitytään niin virheasentojen korjaamiseen kuin vatsalihaksien toimintaan sekä tasapainoon. Näitä jumppia olisi tarkoitus tehdä joka toinen päivä. Tietysti kisat välissä vähän tuovat omat taukonsa. Etenkään pitkiä venytyksiä ei kannata lähteä tekemään juuri kisojen alla. Pikaluistelu kun on melko sähäkkä laji. :)


Leave a comment


Name:*

Website address:

E-mail address:

Notify me about comments made to this blog post