Ratapyöräilyä Englannissa

Sunday 4/7/13 time 3:16 PM - Jenni


Hellou! 

Pääsiäisen aika kului ratapyöräilyn merkeissä Englannissa. Pitkäperjantaina osallistuin legendaariseen Good Friday kilpailupäivään, jossa oli jälleen erittäin kova taso (kisaan osallistuivat mm. naisten maailmanmestari sekä jättireisinen Forsteman). Kisat menivät osaltani todella hyvin vaikka vielä en päässytkään kirkkaimmasta kruunusta nauttimaan. Pyöräilijöitä oli todella paljon samoin kuin yleisöä. Seuraavana päivänä kisat olivat Portsmouthissa. Sielläkin oli kokeneita ajajia paikalla. Pääsinkin jo vähän maistamaan menestystä, kun vein naisten sprintin nimiini. (Jee!) :)

Kaiken kaikkiaan reissu oli todella opettavainen ja silmiä avaava. Pyöräilyssä on joitain erilaisia elementtejä ja urheilukulttuuriin liittyviä asioita kuin luistelussa. Itse kisatilanne on erilainen samoin kuin veryttelytyylit, myös välineiden kanssa säätäminen vie oman aikansa, kun koko ajan saa olla vaihtamassa jotain hammasratasta tai vannetta. 

Huomasin myös sen ettei se ruoho ole ns. vihreämpää aidan toisella puolen. Molempina kisapäivinä kisattiin ulkona, kaikki olivat aivan kylmissään ja nenä punaisena, mutta kukaan ei valittanut keliä(!). Ja päivät olivat todella pitkiä, n. 12 tuntisia mutta kaikki vain hymyilivät ja nauttivat - niin kilpailijat kuin hultojoukot ja yleisökin. Lämpöasteita toki oli pari, mutta kova ja kylmä tuuli teki tehtävänsä, joten lämpötila tuntui olevan pakkasen puolella. Itse asiassa taivaalta tuli jopa muutama lumihiutale. Tämän nyt halusin mainita perspektiiviä tuomaan, sillä ainakin itse olen joskus erehtynyt luulemaan että "niillä muilla on niin helppoa kun on olosuhteet ja kaikki muutkin asiat hyvin ja varmaan todella hyvät kelitkin". Asioita kannattaa aina vähän mietiskellä. 

Eipä mulla muuta tänään, joten treenihommiin ihmiset! 

Laitan pari kuvaa albumiini, joten käykäähän katsomassa ja kommentoidakin saa. :)jenni_kisakamppeet.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 


Leave a comment


Name:*

Website address:

E-mail address:

Notify me about comments made to this blog post