Olympialaiset

Friday 9/7/12 time 11:23 AM - Jenni

Varmasti moni seurasi olympialaisia. Olihan taas mahtavaa katsottavaa! Harmi etten ollut paikalla kokemassa tunnelmaa, mutta toisaalta olisi hirveän vaikea olla kisaturistina, koska sitä haluaisi itse kuitenkin mennä kilpailemaan suunnilleen joka lajissa. :D

Maailman huipulla olevat urheilijat ovat kaikki inspiroivia ja kuvastavat sitä unelmaa, minkä itsekin voi jonain päivänä saavuttaa. He ovat omistautuneita, itsevarmoja, nälkäisiä voittamaan ja muutenkin elämäniloisen oloisia.

Unelmansa saavuttaakseen on tietysti tehtävä kovasti töitä. Olemme aloittaneet n. kuukausi sitten useamman vuoden projektin, jonka avulla pyrin saavuttamaan unelmani urheilla maailman huipulla. Siitä kerron myöhemmin hieman lisää. 

 

3 comments .

Kesä meni jo!

Friday 9/7/12 time 11:20 AM - Jenni

1 comment .

Kesä lähestyy

Thursday 5/3/12 time 11:30 AM - Jenni

Heippa!

Ihanaa kun kevät on jo kunnolla alkanut ja kesä lähestyy. :) Olen talvi-ihminen, mutta pidän kuitenkin Suomen neljästä vuodenajasta.

Ylimenokausi on mennyt omia treenejä ja muita asioita, kuten opiskelua, tehdessä. Pian aletaan treenaamaan ohjelman mukaan.

Minullahan epäiltiin astmaa ja nyt sitä on tutkittu kolmisen kuukautta. Astma todettiin ja hoitavan lääkkeen käyttö alkoikin heti astmakohtauksella. Kävin melko pölyisessä paikassa, jossa oli erittäin voimakas tuoksukynttilä. Keuhkothan ne siitä tukkeutuivat. Minulle nousi kuume lähemmäs 39 astetta ja PEF laski 300:aan. Se mikä tuossa kuumeessa oli ihmeellisintä, oli se että se kesti vain vuorokauden. Nyt tilanne alkaa jo tasoittua vaikka yskä vielä jatkuukin.

Pitääkin lähteä tästä viemään pyörä huoltoon. Tiedän...olen myöhässä, mutta tuo kuumeilu pitkitti asiaa. :D  

Leave a comment.

Ennätyksethän ne tuli!

Wednesday 4/11/12 time 7:18 PM - Jenni

Heipparallaa!

Onneksi sain tehtyä ennätykseni Kanadassa. Pari vaikeaakin starttia oli (mm. toinen 500m meni aivan rähmälleen, sillä meinasin kaatua peräti viisi kertaa). Kausi päättyi noihin kisoihin. Hieman ristiriitaiset fiilikset, mutta toisaalta ihan kiva että tulee muutamien kuukausien treeni- ja ajatelutauko tähän väliin. :)

Kokonaisuudessaan kausi oli haastava: reiden lähentäjän tulehdus paljasti suuret pronaatio-ongelmat, astmaepäily, yksityiselämän tuomat haasteet sekä oman kunnianhimon aiheuttama väsymys ja uniongelmat (monta rautaa tulessa). Kaiken kaikkiaan olen selviytynyt uskomattoman hyvin raskaasta vuodesta ja vieläpä oppinut paljon lisää! :)

Nyt olen käynyt hiihtelemässä, kuntosalilla sekä juoksennellut eli tehnyt perustreenailua. Pianhan tuota jo tuossa vapun tienoolla aloitellaan myös ohjelman kanssa treenaaminen.

Treeni-intoa kaikille! Pian se kesä sieltä tulee!  

2 comments .

Kanadassa

Wednesday 3/7/12 time 7:31 PM - Jenni

Heippa!

 

Kirjoittelen täältä Calgarysta, Kanadasta. Kello on hieman yli kymmenen aamulla. Täällä on kauden viimeiset kisat 13. - 18.3. välillä.

Saavuin tänne sunnuntai-iltana (tai itseasasiassa Suomen aikaa 5.3.). Pari päivää on nyt totuteltu aikaeroon: haettu päivärytmiä ja juotu paljon nestettä sekä tietysti  vähän myös shoppailtu. :D Ostin mm. uudet Oakleyn luistelulasit, luistelurepun ja lenkkarit. Kävimme eilen katsomassa jääkiekko-ottelun Calcary Flames vs. Montreal Canadiens. Oli kyllä mahtava tunnelma! Myös muutama suomalaispelaaja oli jäällä.

Huomenna on ensimmäinen jää ja lauantaina olisi mahdollista kisata harjoituskilpailussa, mutta pitää vielä jutella valmentajamme Jackin kanssa. Aluksi ei saisi vetää liian kovaa, joten saattaa olla että kisat tulevat liian aikaisin.

Kaiken kaikkiaan on ihan hyvä olo nyt ja rytmikin alkaa olemaan hyvä. Ei muuta kuin uusia ennätyksiä kohti sitten vain! :)

Wish me luck!

 

Leave a comment.

Välineistä

Tuesday 1/24/12 time 10:47 PM - Jenni

Uudet luistimenihan tulivat tuossa marraskuussa (Viking custom made). :)Tykkään niistä ja ne ovat hyvät, mutta olen aikeissa lähettää ne silti kauden jälkeen takaisin Hollantiin. En kuitenkaan kovin pitkäksi aikaa, vaan tarkoitus olisi että he kovettaisivat luistelukenkiäni siellä hieman lisää.

Kumipuvun tilasin jo kertaalleen, mutta se ei ollut niin miellyttävä kuin oletin, joten se jäi sitten ostamatta. Olen tässä tutkaillut hieman tuota pukuasiaa, mutta toistaiseksi en ole vielä tehnyt mitään päätöstä siitä, mistä tai minkälaisen puvun ostan.

Teroituskiviä tuli pari lisää. Timanttikivi minulta vielä puuttuu, mutta olen aikeissa ostaa sen Calgarysta, jonne matkaan maaliskuussa (kerron tuosta matkasta myöhemmin hieman lisää).

Teroitusteline kaipaa hieman oikaisua. Se on reissussa rähjääntynyt, joten en nyt sitten uskalla teroittaa sillä luistimiani ennen kuin se on kunnossa. Onneksi kyseessä ei ole mikään kovin iso homma, joten teline on jo pian kunnossa.

Muita väline- / vaateasioita en ala tässä nyt sen enempää avaamaan. Täytyy kuitenkin todeta, että menot aikaisempiin vuosiin ovat kasvaneet. Osa syynä ovat tietysti lisääntyneet luistelureissut ulkomailla. Reissut ovat mukavia ja opettavaisia, joten tarkoitus ei ole valittaa vaan ensisijaisesti korostaa sponsoreiden ja muiden tukijoiden merkitystä. Ilman apua ei tätä pystyisi tekemään. Kiitos siis kaikille tuesta! :)

Leave a comment.

Tilannekatsaus tulehdukseen

Tuesday 1/24/12 time 10:34 PM - Jenni

Heips!

Ei voi kuin taas päivitellä tuota ajan kulumista. On kulunut jo pari kuukautta kun kertoilin tulehduksestani. Tällä hetkellä tilanne on hyvä. :) Kerron lyhyesti, mitä jalan kanssa on hommailtu tuon parin kuukauden aikana.

Elikkä..reiden lähentäjä tulehtui, koska se työskenteli ns. liikaa. Se joutui nimittäin tukemaan mm. polven virheasentoa eli korjaamaan asennon oikeaksi ja näin ollen ylirasittui. Polvi puolestaan joutui/joutuu virheasentoon, koska jaloissani havaittiin pronaatiota. Fysioterapeutti huomasi myös, että liikkuvuuteni (etenkin vasemmalla puolella) oli päässyt melko huonoksi - lonkankoukistajat ja nilkat sekä pohkeet olivat erittäin jäykät. Sainkin sitten jumppia, joita olis tarkoitus tehdä läpi elämän. :D

Aivan aluksi pääpaino oli liikkuvuuden parantamisessa sekä jalkaterien asennon korjaamisessa. Tein jumpat 5-7x viikossa ja heti auttoi. Kuukauden päästä liikkuvuus oli palannut todella hyvälle tasolle. Myös jalkaterän asento oli alkanut muuttumaan parempaan suuntaan. Sain uudet jumpat (tehokkaammat/vaikeammat), joissa keskitytään niin virheasentojen korjaamiseen kuin vatsalihaksien toimintaan sekä tasapainoon. Näitä jumppia olisi tarkoitus tehdä joka toinen päivä. Tietysti kisat välissä vähän tuovat omat taukonsa. Etenkään pitkiä venytyksiä ei kannata lähteä tekemään juuri kisojen alla. Pikaluistelu kun on melko sähäkkä laji. :)

Leave a comment.

pääkilpailut lähestyvät

Tuesday 1/24/12 time 11:08 AM

kauden huipentumat edessä. Jennillä kansainväliset kisat ja SM-sprintit. Samilla SM kilpailuja. Muilla Hopeasompaa ja Kallella ja Vilmalla SM sprintit. Palatan asiaan niiden yhteydessä ja katsotaan tuliko kovia sijoituksia.

3 comments .

Tulehdusta

Tuesday 11/15/11 time 10:06 PM - Jenni

Heipparallaa!

Noinkin iloisella tervehdyksellä voin kirjoitukseni aloittaa vaikka tässä nyt ei aivan juhlan aihetta olekaan. Minulla on tulehtunut vasemman jalan reiden lähentäjän yläosa/nivunen. Mitään vakaa ei onneksi vielä ole tapahtunut, mutta kyllä tämäkin jo vie hieman aikaa parannellessa. Näin aluksi syön lääkärin määrämiä tulehduskipulääkkeitä, annan jalalle kylmää sekä aloitan kunnolliset mutta varovaiset(!) venyttelyt lauantaina. Kaikenkaikkiaan nivunen on oireillut jo kuukauden, mutta ollut välissä huomaamaton.

Haluaisin mainita noista tulehduskipulääkkeistä yhden jutun. Minusta tuntuu että niiden syöminen on ensimmäinen keino, mitä urheilijat yleensä tekevät. Tämä on toisaalta ihan ymmärrettävää ja itsekin olen sitä joskus "ensiapuna" / kotihoitona käyttänyt. Niissä on kuitenkin sellainen pieni sivuseikka, että ne estävät luutumista. Toisinsanoen jos urheilijalla on esimerkiksi rasitusmurtuma, tulisi mielummin mennä ensin lääkäriin kuin aloittaa omatoiminen huolto. Tosin..mistäpä sitä aina tietää, että mikä vaivaa, mutta varsinkin tällaisissa epäselvissä tilanteissa olisi hyvä piipahtaa lääkärin luona.

Väsymys on myös vaivannut tässä viime viikkoina, joten minulta otettiin samalla myös laaja verenkuva. Tuloksia odotellessa. :)

Minusta on jotenkin vaikea rauhoittua tuon jalan kanssa, kun olen aina ollut sellainen mustavalkoinen -ajattelia ja kova tekemään kaikkea. "Ei sitä tarvitse levätä ennen kuin oikeasti on joku paikka hajalla." Hajalla oleminen tarkoittaa minun kielelläni rikkipoikki ja revennyttä eli toivotonta tapausta. :D Sama juttu myös välineiden kanssa. "Ei sitä mitään uusia luistimia tarvi ennen kuin vanhat on rikki." Tuokin asia on muuttunut todeksi ja se on mahdollisesti yksi osatekijä nivusen tulehtumiselle.

Jotenkin aina vähättelen kipuja ja välineiden merkitystä tai väsymystä. Yritän vähitellen oppia pois siitä asenteesta, ettei noista asioista puhuminen ole ruikuttamista vaan itsetuntemusta.

Aina oppii uutta! :)

Tänään satoi lunta. Ihanaa! :)

1 comment .

Kuulumisia

Tuesday 11/8/11 time 12:37 PM - Jenni

Miss Superblogaaja täällä taas!

Ajattelin hieman päivitellä kuulumisiani. Viime kirjoituksen aikoihin olin Inzellissä. Tällä hetkellä istun yliopistolla Business opportunity creation -nimisellä luennolla. Ihan mielenkiintoista, mutta aion silti livistää täältä treeneihin. Inzellin jälkeen olenkin saanut viettää yliopistolla/opiskelun parissa enemmänkin aikaa. Minulla on tällä hetkellä nejä kurssia, joista jokaisessa tehdään ryhmätyö sekä englannin kielen kurssi, jossa pitää kirjoittaa reflektoiva essee. Jokaisen kurssin aiheet ovat erittäin mielenkiintoisia, mutta myös työllistäviä. Pääasia on että opinnot etenevät. Aloitan graduni todennäköisesti ensi syksynä ja suuntaan sen Venäjän ja Itä-Euroopan tuntemukseen (minulla on opinto-oikeus VIE-maisterikoulussa).

Uudet luistimeni eivät ole vieläkään tulleet. Välissä on kyllä jo tympässy, mutta eipä se auta kuin odotella. Hyvä puoli on se, että ne ovat kuulemma jo valmiit, joten ei tarvitse enää kuin odotella logistiikkaprosessin päätymistä loppukäyttäjälle asti eli minulle. :)

Viimeksi kisat Inzellissä menivät yleisesti ottaen ihan hyvin. Olin toivonut hieman parempaa tulosta, mutta saadut tulokset olivat silti ihan siedettäviä. Viime viikko keskityttiin vain ja ainoastaan tekniikkaan (jäällä siis). Teimme tietysti oheisharjoitteita kuivalla ettei fysiikka laske. Suurin ongelmani on luistelutekniikassa. Se pitää saada parempaan kuntoon, jotta voin hyödyntää jo hyvällä tasolla olevaa fysiikkaani. 

Mutta nyt pitää keskittyä luentoon. Täällä on joku vierailija opettamassa tehokasta myyntipuhetta. :)

Mukavaa treeni-intoa!

Kyllä se talvi sieltä vielä joskus tulee! :)

Leave a comment.

Inzell

Friday 10/14/11 time 8:59 PM - Jenni

Heippa!

Oon taas täällä Inzellissä leirillä. Oli tarkoitus jo aiemmin kirjoittaa tänne, mutta hotellissamme on maailman hitain ja huonoiten toimivin netti. (Kaikella kunnioituksella. Muuten hotelli on tosi jees. ) Melkein viikko täällä on jo vierähtänyt ja vielä olisi kymmenen päivää jäljellä.

Itse viihdyn täällä. Maisemat ja ilmasto ovat ihania samoin kuin koko kylämiljöö. Pieni kylähän tämä on, mutta luistelijoita täällä on paljon ympäri maailmaa. Hallikin on mielestäni viihtyisä. Seininä ovat pääosin ikkunat, joten on mukava kun näkee vähän uloskin ja valo tulee ulkoa sisään. On nyt pakko oikein erikseen kehua hallin henkilökuntaa. He ovat todella ysätävällisiä ja antavat käyttää myös kuntosalia sekä kunto-/spinningpyöriään kunhan vain kysäisee.

Huomenna olisi kauden eka startti. Olen 13. pari naisissa 500 metrillä. Lähtö tapahtuu noin kello 11 paikallista aikaa sisäradalta. (Nyt vielä selkeytyksenä sen verran että on olemassa sisä-ja ulkorata ja aina takasuoralla vaihdetaan rataa.) Sisäradan lähtö on varmasti todella hyvä juttu, sillä minulle on vielä haasteellista pysyä sisäkurvissa vauhdin ollessa päällä. Tuo sisäradan lähtö mahdollistaa hyvän kiihdytyksen ja pystyy vielä kurvissa lisäämään vauhtia. Tänään tosin hoksasin pari juttua, miten siellä kaarteessa pysyy paremmin. Jos niistä olisi apua. :)

Tänään minulle tuli jokin ihmeellinen niskakipu. Vähän kuin olisi krampissa koko niska. Hotellin tyynyt ovat aika huonot, mutta en usko että se yksistään on syy tuohon niskan vihoitteluun. Jos yrittäisi vielä venytellä lisää ja hierotuttaa sitä. Toivotaan, että se menee paremmaksi.

Ai niin! Hyviä uutisia välinerintamalta. Luistimeni ovat kuulemma valmiit, joten saan ne tämän reissun jälkeen sisäänajoon. Pidetään sormet ristissä, että kengät ovat onnistuneet, ettei niitä tarvitse lähettää takaisin. Tänään vähän tympäsi jo nuo vanhat luistimet-kenkä on murtunut poikki ja teristä ei nyt kannata puhuakkaan. Saa koko ajan olla säätämässä noitten luistinten kanssa. Mutta annetaan niille nyt vielä mahdollisuus auttaa mua ennätyksiin tällä leirillä. :D

Nyt alan teroittamaan luistimet!

Leave a comment.

Leireilyä

Monday 9/12/11 time 11:05 AM - Jenni

Heippa!

Olen täällä Helsinki-Vantaan lentokentällä odottamassa koneen lähtöä Muncheniin. Olen lähdössä viikon jääleirille Inzelliin, Saksaan. Uudet luistimet eivät ole vielä tuullet, joten vanhoillla mennään. Huomasin tuossa pakatessani, että pitää päivittää hieman tuota teroitusvälineistöä. Teroitusteline ja kivet ovat todella kuluneet. Ja pääsyy on tietysti se ettei uusia luistimia raski vanhoilla teroitella. ;D

Yleisesti treeniini ovat sujuneet hyvin. Kesällä oli yhteensä neljä leiriä, jotka olivat mielestäni kaikki onnistuneita. Melko terveenä olen onnekseni saanut olla. Pari flunssaa on ollut, muttei mitään sen vakavampaa. Viime hieronnassa havaittiin alkavaa penikkatautia säärissä. (Ei ole muuten eka kerta! Niin että terveiset vaan rakkaalle iskälle joka niin "hellästi" viime kerralla rusautti molemmissa jaloissani olleet penikat.)

Opiskelutkin alkavat piakoin. Itseasiassa tällä viikolla olisi pari luentoa, mutta ihanan ymmärtäväiset opettajat ymmärtänevät muutaman poissaolon.

Taidan tästä lähtä kohta syöpöttelemään jotain.

Treeni-intoa kaikille! Pysykää terveinä! :)

1 comment .

Rata SM:t

Saturday 7/23/11 time 3:29 PM - Jenni

Hihii!

Eilinen velokisa meni nappiin vaikka kieltämättä oli jalat jo valmiiksii aivan väsyneenä. Täällä short track-leirillä olen ollut keskiviikosta asti. Eilen kerkesi olemaan kaksi treeniä ennen kisoihin lähtöä.

Velolle mennessäni ymmärsin onneksi kuunnella itseäni ja tein juuri minulle hyvältä tuntuvan veryttelyn. Nukahdin tosin kerran penkillekin hieman ennen lämmittelyn alkua. :P

Kisat menivät tavoitteeseeni. Aika alitti 40 sekuntia ja kaulaan kiepsahti hopeinen mitali. Parannettavaa jäi vielä, mutta ihan hyvä veto 2 tunnin ratapyörätreenillä, oudolla pyörällä ja leirin väsyttämällä kropalla. :D Yleisesti oli jotenkin varma olo, koska tiesin treenanneeni muuten hyvin.

Voisi ottaa tuota ratapyöräilyä enemmänkin ohjelmistoon. Jos sitä kesäisin ajaisi 500 metriä luistelutreenien ohella. Sehän sopii myös luistelijoiden oheislajiksi.

1 comment .

Leirille lomps!

Tuesday 7/19/11 time 7:24 PM - Jenni

Heippa!

Tänään lähden yöjunassa köröttelemään kohti Helsinkiä. Aamulla käyn ajamassa velolla (ratapyörää siis). Sieltä menen sitten short track-leirille Kisakallioon. :)

Jänskää...vaikka ehkä olettaisi, en ole ikinä luistellut virallisesti short trackia. Pikaluistimillani olen kaukalossa hieman pyörinyt. Nooh..kerta se on ensimmäinenkin. Innolla odotan tuota(kin) leiriä. Tähän astiset Pajulahden leirit ovat ainakin olleet tosi huippuja! :)

Tämä kesä on kyllä aika tarkalleen mennyt töissä ja treenatessa. Kuvitella, että pian on jo elokuu. Totta puhuen itse odotan innolla syksyä. Olen syksy-/talvi-ihminen. Pidän syksystä, sen väreistä ja tuoksuista. Talvikin on ihana, puhdas ja valoisa. Loppusyksyn pimeydestä tosin ei varmaan kukaan nauti, mutta se menee onneksi aina ohi. Toinen asia, mikä syksyssä viehättää, on arki. Itse pidän perusrutiineista. On mukavaa, kun kaikki palaavat ns. sorvin ääreen.

Perusrutiinithan ne tulee urheilijallakin olla: treeniä, lepoa ja ruokaa. Ei pidä tietenkään ikinä unohtaa sosiaalisia kontaktejaan. Koulu/työ sekä ystävät ja perhe ovat erittäin tärkeitä urheilijan jaksamisen kannalta. Itsekin olen tuon asian jälleen huomannut. Välissähän meitä kaikkia väsyttää. Tukiverkon ja pienten asioiden avulla (kuten metsässä kävelyn, musiikin kuuntelun tai lukemisen, yms.) koen itse saavani enemmän voimia.

Joskus, jos oikein väsyttää tai jokin asia tuntuu epämiellyttävältä, mietin Anne Frankin kohtaloa. Nuorta tyttöä, joka juutalaisvainojen vuoksi joutui piileskelemään lähes kaksi vuotta. Hän ei varsinaisesti koskaan ollut vapaa valitsemaan. Ei edes piiloutumista edeltävänä aikana, sillä juutalaisille oli asetettu paljon rajoituksia. Hän ei voinut valita, mitä tekee. Hän pystyi vain unelmoimaan. Me (minä ainakin) valitsemme itse, mitä teemme. Olemme lähes kaikki vapaita tekemään omat päätöksemme. Jos jokin asia ei miellytä, niin silloin voi kyseenalaistaa vain oman toimintansa.

Nyt lähden kuitenkin varastoon hakemaan polvi- ja kyynärsuojiani. Niitä saattaa tarvita. :D

Mukavaa kesän jatkoa!

 

Leave a comment.

Mitäs tänään kuuluu..

Monday 6/27/11 time 9:02 PM - Jenni

Moikka!

Oliko kaikilla kiva juhannus? :) Oulussa oli ainakin melko kylmää vaikka eipä tuo nyt kauheena haitannu. Oon enemmän talvi-ihminen. ;)

Eilen käytiin Joonaksen ja Vilman kanssa Sankivaarassa juoksentelemassa jääkauden-reittiä.

Tänään sain kaksi uutta paitaa mainoksella. Mietinkin tuossa, että mikäli joku haluaisi näkyvyyttä, niin meidän urheilijoiden treenivaatteissahan se olis mahdollista (ei ollut varmaan mikään uus keksintö! :D). Mutta siis oikeastikin...mainosten painattaminen on aivan mahdollista lähes jokaiseen meidän treenivaatteeseen, joten sitähän kannattaisi harkita. :)

Lähdenpä tästä syöpöttelemään.

Niin...ja ens viikolla treenaan Pajulahdessa! Jipii! :)

Leave a comment.

Customit

Wednesday 6/22/11 time 6:36 PM - Jenni

Moikka!

Saavuin tuossa tänä aamuna reissusta. Varsinaisesta urheilureissusta ei nyt ollut kysymys, mutta urheiluun liittyvä syy kylläkin. Olin nimittäin Amsterdamissa teetätyttämässä uudet luistimet itselleni, Vikingin customit. Amsterdamissa (tai no tarkalleen ottaen Almeressa) tehtiin muotit, joista kengät sitten valmistetaan.

Kenkien valmistuksessa menee oma aikansa. Tekijät tarjosivat ensin marraskuuta, mutta totesin sen olevan aivan liian myöhään. Pitää tietysti muistaa etten ole ainut heidän asiakkaansa ja nyt kun on vielä kesälomat tuloillaan niin aikataulut venyy ja paukkuu. Pienen keskustelun jälkeen he lupasivat pyrkivänsä toimittamaan luistimet aikaisemmin. Toivotaan että saan ne mahdollisimman pian. Joka tapauksessa olen erittäin iloinen ja kiitollinen, että saan kyseiset luistimet ja että ne ovat jo kuitenkin työn alla. :)

Nyt salille!

Juhannuksenakin treenataan...eikö? ;) Minä ainakin aion!

Hyvää treeni-intoa kaikille!

Leave a comment.

Kesän alun kuulumisia

Tuesday 6/14/11 time 6:33 PM - Jenni

Huh huh!

Onpa viime kirjoituksesta aikaa.

Pahoittelen koko teamin puolesta hieman vaisua sivujen päivittämistä. Kevään aikana on tapahtunut aika paljon kaikkea..hyvää pääasiassa. Urheilijat ovat päässeet ryhmiin ja sairastelukierteet näyttävät olevan pikkuhiljaa voiton puolella. :)

Itse olin viime viikolla Pajulahdessa luisteluliiton leirillä ja täytyy kyllä vielä tännekin hehkuttaa, että oli todella hyvä leiri. Ympäristö, missä kaverit ovat saman henkisiä ja yhtä motivoituneita, kehittää tosi paljon. Lisäksi leireiltä saa erittäin paljon tietoa, niin treeneistä kuin myös muistakin urheilijan elämään kuuluvista asioista, joita ei aina kotona tule mietittyä. Näistä asioista voisin päällimmäisiksi nostaa säännöllisyyden merkityksen. Säännöllisyys unirytmissä, ruokailuissa sekä treeneissä ovat erittäin tärkeitä ja auttavat kehittymään parhaiten. Näihin asioihin aion jatkossa myös itse kiinnittää enemmän huomiota. :)

Jos hieman kerron kesän ohjelmasta näin pääpiirteittäin niin kotipuolessa tehtävien treenien lisäksi luvassa olisi toinen Pajulahden leiri heinäkuun alussa sekä short track-leiri heinäkuun loppupuolella. Toivottavasti saan tarvittavat välineet hankittua: Short track-luistimet, kaulasuojan, säärisuojat, hanskat.....Rahareikiä aina riittää, mutta on se sen arvoista! :D  Niin ja yksi isompi kulujen aiheuttaja ovat uudet luistimet, jotka lähden ensi maanantaina tekemään Amsterdamiin. Nyt kaikkien sormet ristiin, että ne kerkeävät valmiiksi ensimmäiselle jääleirille!

Ihan näin lopuksi vielä voisin mainita, että kyllä ne opinnotkin etenevät. Kandidaatin tutkielma on ihan just menossa kansitukseen, joten ei voi muuta sanoa kuin että hyvin on asiat! :)

Leave a comment.

Erfurt

Saturday 2/26/11 time 4:35 PM - Jenni

Heippa!

Nyt on onneksi lauhempaa! :)

Käväisin viime viikolla kisaamassa Erfurtissa, Saksassa. Oli aivan mahtava reissu ja harmitti lähtä kotiin niin pian. Luisteleminen oli tosi mukavaa! :) Ei malta odottaa koska pääsee seuraavan kerran halliin starttaamaan.

Totuttelemista se toki hieman vaatii näihin Suomen "huippu"olosuhteisiin verratessa. Halli-ilma on kuivempaa kuin usein arvaakaan ja minuakin hieman vaivasi halliyskä. Toinen keskeinen asia hallijäillä on jään hyödyntäminen eli on osattava luistella oikein ja pyrittävä hyödyntämään liuku.

Erfurtin halli on nimetty Gunda Niemann-Stirnemannin mukaan, joka tällä hetkellä oman aktiiviuran lopetettuaan toimii valmentajana. Hänkin oli aivan ihmeissään kuinka voimme täällä Suomessa luistella näillä kauheilla pakkasilla. :D

Reissulta sain myös muutaman kuvan, jotka löytyvät kasiosta nimeltä Erfurt. Valitettavasti yhtään kuvaa varsinaisesta luistelusta ei ole huoltojoukkojen niukkuuden..vai pitäisikö sano puutteen..vuoksi. Jokaisen oli keskityttävää omiin juttuihinsa, joten valokuvaaminen oli toisarvoista siinä tilanteessa.

Jos joku ihmettelee kuvakansiosta löytyvää "turistikuvaa" Mariendomin ja St. Severin kirkoista, niin ne ovat vain murto-osa Erfurtin kaikista 38 kirkosta. :D Kävin vierailemassa siinä isomassa (kuvassa vasemmalla) ja oli aivan ihanan näköinen ja kaunis sekä rauhallinen paikka.

Leave a comment.

Tykitystä

Wednesday 2/16/11 time 10:06 AM

Nyt alkaa urheilijat olla terveinä ja iskussa, joten mitalisade jatkuu. Sairastumisia on ollut sekä kovia pakkasia, voittoja on silti tullut ja paljon.

 

Tulokset puhukoon puolestaan. Lue aikaisempia kirjoituksia

Leave a comment.

Matkakohtaiset ja sprinttereiden SM-kisat

Saturday 1/8/11 time 4:19 PM - Jenni

Huh! Vihdoin!

 

Olen täällä Seinäjoella ja vielä pari tuntia sitten sai jännätä kuinka käy sprinttereiden SM-kisoissa mun mitalien suhteen. Piste-etumatkaa oli ihan hyvin, mutta ei liikaa tonnillekaan.

Elikä eilen ja tänään on kisattu pikaluistelussa sprinttereiden SM-mitaleista sekä matkakohtaisista 500 ja 1000 metristä Seinäjoella. Kärki meni erittäin kovaa sekä miehissä että naisissa. Eilen kisattiin rankassa lumisateessa ja tuultakin puski takasuoralla kasvoihin. Jokainen luistelee siis 500 ja 1000 metriä molempina päivinä, joiden yhteispisteiden perusteella jaetaan sitten sijat. Matkakohtaisissa 500 metriä luistellaan kaksi kertaa ja 1000 metriä kerran. Arpaonni ei oikein suosinut ja sain ulkoradan lähdön siihen tonnille, mutta ei siitä sen enempää. Olin niukasti viides.

Eilisten luisteluiden jälkeen olin kolmantena sekä 500 metrin matkakohtaisella että yhteispisteissä. Yöunet eivät kuitenkaan menneet vaan pikemminkin väsytti aamulla kun heräsin. Tahtoa ja asennetta riitti, mutta kropan käyntiin repiminen vaati töitä. Loppujen lopuksi luistelullisesti ei varmaan ollut mitään kaikkein kauneita menoa, mutta tahdon voimalla pääse yllättävän hyvään vauhtiin.

Tänään olin kolmas sekä 500 että 1000 metrillä ja loppujen lopuksi eilinen sijoitus säilyi. Siihen vaadittiin parivoitot ja onnistuin sen tekemään! Jeee!

Aina ei ole kovin helppoa treenata kun kesäisin on paljon töitä ja lähes ympärivuotisesti opiskelu. Rahoitus on kuitenkin keskeisessä asemassa leirityksien ja välinehankintojen sekä lihashuollon mahdollistamisen kannalta. Toistaiseksi on pärjätty.

Kiitokset kaikille tukijoille, niin perheelle sekä sponsoreille ja muille hengessä mukana oleville!

1 comment .

« Newer entriesOlder entries »