Vuoden urheilijaopiskelija 2014

Monday 5/12/14 time 6:04 PM - Jenni

Heippa ja sateisen raikasta iltapäivää kaikille!

20140512_150156.jpg

Sain tänään mieltä lämmittävän tunnustuksen, kun Oulun yliopisto yhdessä Oulun yliopistoseura ry:n kanssa valitsivat minut vuoden urheilijaopiskelijaksi 2014. Valintaan olivat vaikuttaneet sekä opiskeluiden että urheilun tavoitteellisuus ja menestys. Olen erittäin otettu tästä tunnustuksesta....niin ja ihanista kukista!

20140512_155330.jpg:) Suuri kiitos!
Ja eikun treenaamaan...

Leave a comment.

Aurinko paistaa ja lunta sataa

Wednesday 5/7/14 time 4:23 PM - Jenni

Heipparallaa!

On kyllä otsikon mukaisia kelejä ollut viime päivinä. Uskomatonta että lunta ja aurinkoa tulee peräkanaa. :Djenni_lenkilt.jpg

Urheilullisesti kevät on ollut tuotteliasta ja hyvää aikaa. Olen saanut tehtyä hyviä treenejä ja tuloksetkin ovat olleet nousujohteisia. Monenlaisia kuvioita on menossa yhtäaikaa tässä rinnalla. Ainut asia, mikä hieman tuo ryppyjä otsaan, on sponsoreiden puute. Nykypäivinä on hirvittävän vaikeaa löytää sponsoreita ja jotenkin tuosta sanasta sponsori alkaa tulemaan jo sellainen negatiivinen fiilis. Eihän kyse ole vain siitä että minulle lahjoitetaan rahaa ja tuotteita ilmaiseksi ja vastineeksi minä vain reissaan ulkomailla. Ei todellakaan! Parhaimmillaan onnistuneessa sponsoroinnissa on kyse pitkäaikaisesta ja molempia osapuolia hyödyttävästä yhteistyösuhteesta. Jatkan silti sinnikkäästi etsintää mutta keskityn ennen kaikkea olennaiseen eli urheiluun itsessään!

Leave a comment.

Kausi on päättynyt

Friday 3/21/14 time 6:03 PM - Jenni

Hellou!

Kausi on pulkassa vai pitäisikö sanoa luikkarit narikassa. :)

Loppukausi lähti hyvään vauhtiin, kuten olette mahdollisesti uutiset –osiosta lukeneet. Pääsin uudelle tasolle ja todella lähelle maailman cup –rajaa Inzellissä. Kyseisen reissun jälkeen matkustin saman tien Calgaryyn, jossa hommat lähtivät hyvin rullaamaan. Sain 

20140222_210909.jpg

ennätysvauhtejani treeneissä ja muutenkin luistelu kehittyi entisestään. Mutta aina tulee niitä varjoisiakin päiviä, jotka minun kohdalleni asettuivat melko pian Calgaryyn saapumisen jälkeen. Otin ”harjoitusstartin” 8. päivä, joka meni ihan ok, mutta kisan jälkeen menin oksentamaan kauheat määrät räkää ja olo oli muutenkin vähän heikko. Varsinaisiin pääkisoihin oli vielä viisi päivää aikaa ja ajattelin kaiken menevän ohi. Otin rennosti ja lepäilin, mutta lopulta yhden todella raskaalta tuntuneen ja epäkontrollissa olleen startin jälkeen huomasin, että nyt tämä kausi loppui pari päivää aikaisemmin. Loppureissun olin kisaturistina. Kotiin palatessani sain antibiootin mykoplasmaan ja poskiontelotulehdukseen.

Mutta turha tässä on vaipua synkkyyteen. :D Olen erittäin tyytyväinen ja tiedän pystyväni tekemään kovia tuloksia, joten innolla odotan tulevaa kautta. Nyt vaan jäitä hattuun ja lyhyt nollaus, minkä jälkeen matka sitä suurinta tavoitetta kohti jatkuu. Viime kesä oli melko pyörä painotteinen, joten tänä kesänä aion keskittyä todella luisteluun. Pystyn koko ajan keskittymään enemmän ja enemmän, sillä gradu on hyvällä mallilla ja työkuviotkin rauhoittuneet. Töitä nyt kuitenkin pitää vielä tehdä, sillä rahatilanne ei ole paras mahdollinen.

Saa nähdä, miten nämä voimat tästä eheytyvät, sillä alunperin tarkoitukseni oli osallistua short trackin SM-kisoihin 29.3. Menen päivän kerrallaan ja rennosti, mutta määrätietoisesti. ;)

Loppuun vielä kiitokset kaikille tukijoilleni ja hengessä mukana olleille. 

Tsempit kaikille omiin koitoksiinne!

ps. Pyrin tässä kevään ja kesän mittaan saamaan uutta kuvamateriaalia sivuilleni.

Leave a comment.

Yhteenveto

Monday 12/23/13 time 1:44 PM - Jenni

Kotona ollaan!

Universiadeissa tein ulkoratojen ennätykseni myös tonnilla, mutta en ole siihen siltikään kovin tyytyväinen . En saanut vauhtia päälle ja viimeinen kierros oli todella huono. Lihaksistokin tuntui jotenkin tosi vihlovalta. No, sittenpä tulikin flunssa. Onneksi ei mitään kunnon kuumetta, mutta kurkku on ollut muutaman päivän todella kipeä. 

538538p1665ednmainjenni_kukkonen_1.jpg

Yhteenvetona todettakoon, että vuosi on ollut kaikin puolin hyvä, mutta erittäin stressaava. Pitää vielä vähän hienosäätä tätä kokonaisuutta. Luulen että sairastelenkin paljon osittain kaiken stressin ja kiireen vuoksi. Ihan kotiakaan ei kannata jäädä, mutta ylimääräiset hommat pitää karsia pois. Nyt vasta tuntuu että alkaa olla uutta puhtia luistelukauteen ja kausi on kuitenkin jo pitkällä. Mutta nämä nyt ovat sellaisia asioita, joihin voi paljon itse vaikuttaa. :)

Teettekö uuden vuoden lupauksia? Omani voisi olla keskittyä olennaiseen eli koulun valmiiksi saattamiseen sekä cup-rajan rikkomiseen 500 metrillä. Lisäksi pyrin olemaan analysoimatta, suunnittelematta ja stressaamatta liikaa kaikkea (mikä on liiankin ominaista minulle).

Toivotan kaikille oikein lämpöistä ja rauhallista joulua sekä menestyksekästä uutta vuotta! :)

Käykääpä lukaisemassa oheinen juttu: http://www.tulaviisi.fi/Jutut/TabId/869/ArtMID/1665/ArticleID/50347/Pohjoisen-salama-mielii-maailmancupiin.aspx

Leave a comment.

Talviuniversiadit Trentinossa

Tuesday 12/17/13 time 8:05 PM - Jenni

Ihan mahtavaa!

Olen täällä Italian Baselga di Pinèssä ja 500 metrin kisat ovat jo takana. Ne menivät tosi hyvin ulkoradan kisoiksi, sillä paransin ulkoratojen ennätystäni yli sekunnilla ja jäin halliennätyksestäni vain kolme kymmenystä. Kisojen vähyys näkyy vielä turhana sähellyksenä kisan aikana. En aivan onnistunut saamaan yhtä hyvää kierrosta kisassa, mitä sain harjoituksissa. Puhun siis lähinnä nopeudesta eli ajasta. Luotan kuitenkin siihen, että kyllä ne harjoitusten onnistumiset siirtyvät vielä kisaankin. Huomenna olisi luvassa tonni. Hui ja jee! :D

Käytiin eilen luisteluporukan kanssa morjestamassa muuta Suomen joukkuetta ja täytyy kyllä sanoa, että meillä on hieno joukkue ja siinä mukavia ihmisiä. :)

Lähden tästä pastalle, joten palaan jälleen kisan jälkeen. (Kunhan netti vain toimii!)

1 comment .

Talven alkua

Monday 11/18/13 time 5:42 PM - Jenni

Heippa!

Toivottavasti kaikilla on alkanut alkutalvi (jos tuota nyt voi talveksi kutsua) loistavasti eikä eilinen Eino-myrskykään aiheuttanut vakavia tapaturmia. Itse olen tällä hetkellä ihan tyytyväinen kauden aloitukseeni. Pari leiriä on takana mutta myös yksi leiri on jäänyt välistä. Sairastelin pidemmän siivun tuossa jokin aika sitten, mutta pikkuhiljaa alkaa voimat palailemaan. Tietysti kova treenaaminen heti sairastelun jälkeen on omalta osaltaan vaikuttanut väsymyksen tunteeseen. Nyt kuitenkin alkaa taas balanssi löytymään. :) Luistelut ovat lähteneet paremmin käyntiin kuin aikaisempina vuosina. Tosin, tekniikkani on kehittynyt viime viikkoina huimasti ja rentoutta vauhtiluisteluun alkaa löytyä, mutta silti pitää vielä tehdä töitä kokonaisuuden eteen. Lajina pikaluistelu ei tietenkään ole mistään helpoimmasta päästä. :D Harjoittelukokonaisuuden muuttaminen on onnistunut hyvin, mutta jo nyt on havaittavissa muutama kehitettävä juttu ensi vuotta ajatellen. Näin voidaan jatkossa varmistaa, että luistin lähtee liikkeelle jo heti kauden alussa eikä vasta kuukauden parin päästä. Olen kyllä tosi iloinen, että tekniikka alkaa löytymään ja etenkin se rentous pikkuhiljaa. Se on mahtava tunne kun voi rennosti ja lujasti mennä eteenpäin. Ei työstä vain reisiä puhki ja sen jälkeen sinnittele, vaan se koko homma pysyy paremmin kasassa.

Gradusta kerroin viime kirjoituksessani. Nyt aihe on muotoutunut ja teoriaa kirjoittelen. Aiheeni on "Urheilusponsoroinnin kehittäminen yksilöurheilussa". Luulen että moni voi samaistua aiheeseen ja minusta se on ainakin mielenkiintoinen. Jos joku haluaa luentoja, paneelikeskusteluja, yms aiheesta myöhemmin, niin ottakaa yhteyttä minuun. :)

Nyt jatkuu arkinen raataminen eli treenaaminen sekä vähän tuo gradukin ja välissä pitää töissäkin pyörähtää!

Tulkaa kokeilemaan pikaluistelua, jos ette sitä vielä ole tehneet ja mikäli olette niin tulkaa jatkamaan. Jäävuorot Raksilan kentälle löytyy täältä.

Urheilullisia päiviä kaikille! :) 

Leave a comment.

Syksytunnelmissa

Friday 8/23/13 time 2:13 PM - Jenni

Kyllä se tuo syksy tulee aina jotenkin todella nopeasti vaikka eipä se minua haittaa, sillä sehän tietää vain sitä että luistelukausi lähestyy. Ensimmäinen leiri minulla on Berliinissä syyskuun puolessavälissä.

Olen nyt hieman muuttanut valmentautumistani sekä treeniohjelmiani aikaisempiin vuosiin verrattuna ja odotankin innolla tuottavatko ne tulosta. Joku voisi ajatella, että otan turhia riskejä, mutta minun uranihan tämä on. Jos mennään metsään, niin mennään sitten ihan rytinällä. Eipähän tarvi vanhempana jossitella sitä ettei kokeillut erilaisia asioita ja tapoja tehdä. Itseasiassa minulla on aika luottavainen mieli tulevasta talvesta, mutta katsotaan nyt miten menee, sitten sen vasta näkee. Aina jos hommat menevät eteenpäin, voi olla tyytyväinen ja toisaalta virheistähän oppii myös.

En yleensä puhu koulutuksestani täällä, mutta nyt voin sen verran kertoa, että olen miettimässä aihetta graduuni. Markkinointi on pääaineeni ja olenkin päätynyt sponsoroinnin tutkimiseen. Aiheen tarkentaminen on vielä vähän suunnitteluasteella. Jos jollain teistä tulee jokin aihe mieleen, niin mielelläni kuulisin siitä. Varsinainen kiire tällä gradulla ei ole, mutta tarkoitus olisi saada se valmiiksi keväällä-alkukesästä jottei jää roikkumaan. Vuoden lopusta on tulossa kiireinen, joten empirian keräämisen aloitan vasta vuodenvaihteen jälkeen. Aika menee kuitenkin nopeasti, kuten tuli juuri todettua, joten aiheen rajaaminen ja teorian kerääminen sekä mahdollisesti myös haastattelupatteriston kehittäminen ajoittuvat syksyyn-alkutalveen.

Mutta nyt on aika taas keskittyä tulevaan treeniin, joten ei muuta kuin treeni-intoa kaikille! :)

 

 

 

 

 

 

Leave a comment.

Seuraajilleni ja kaikille muillekin sivuilleni eksyneille

Monday 7/29/13 time 10:07 AM - Jenni

Heippa!

Olen huomannut, että sivuillani käy tasaisesti kävijöitä ja välissä tulee huimia piikkeejä kävijämääriin. Ensinnäkin kiitos kaikille, jotka ovat kiinnostuneita. :)

Ja toiseksi rohkaisen teitä kaikkia ottamaan yhteyttä, mikäli uusia yhteistyökuvioita voisi olla mielessä. Tietysti myös kuvien ja kirjoitusten kommentoiminen on erittäin tervetullutta. Toivon kuitenkin, että niissä säilyy positiivinen sävy kuten tähänkin asti.

Aurinkoista päivää kaikille! :)

Leave a comment.

Rata SM-kisat

Sunday 7/28/13 time 7:08 PM - Jenni

Hellurei!

Kotona ollaan ja väsynyt on olo. 

Ratapyöräilyn SM-kisat menivät hyvin. Värisuora oli kotiin tuomisina.

Varsinaisesta päälajistani 500 metriltä juuri se kirkkain mitali (ohessa kuva).

Kisoista sain paljon oppia ja vinkkejä jatkoa varten eikä virheiltä tai kaatumisiltakaan säästytty.

Kaikekotisivulle_uutiseen2.pngn kaikkiaan kaksi kertaa otin tuntumaa radan pintaan, mutta vakavammilta vammoilta onneksi vältyttiin.

Ihan tyytyväinen saan olla, että noinkin hyvin kisat menivät, sillä päälajinihan on pikaluistelu.

Nyt on pienen lepotauon paikka ja sitten alkaa hetkeksi peruskuntoharjoittelu. Luistelukausi kolkuttelee ovella, joten nyt on keskittyminen jo siellä. 

Kiitos kuuluu jälleen kaikille sponsoreille ja läheisille sekä muille tukijoille, jotka uskovat muhun ja oululaiseen energiaan! :)

ps. Tietääkö joku vieläkö metässä on mustikkaa poimittavana?

 

 

 

Leave a comment.

Kesäkuulumisia

Sunday 6/30/13 time 9:07 PM - Jenni

20130603_1236242.jpgKesäsateen jälkeisiä terveisiä kaikille!

Viimeisestä kirjoituskerrasta onkin jo tovi vierähtänyt.

Silloin olin kotiutunut Lontoosta, minkä jälkeen oli hetki taukoa kaikesta treenaamisesta eli ns. ylimenokausi. Ennen vappua aloitin tekemään peruskuntokautta ja heti vapun jälkeen lähdinkin jo Moskovaan ratapyöräilykisoihin. Kisat menivät hyvin. Olin lempimatkallani 500 metrillä 10. (ja paras suomalainen) ajalla 39,59 s., joka oli samalla oma ennätykseni. Sprintissä (lentävä 200m) olin 13. Kaiken kaikkiaan reissu meni opintomatkasta sillä kaikki oli uutta – lähtötelineestä lähteminen, 333m huippurata, välineiden säätämisen uudet ulottuvuudet, rullilla ajaminen, yms.

Reissun jälkeen jäin vielä joksikin aikaa Helsinkiin, jotta voisin totutella Helsingin veloon ja muutenkin saada lisää harjoitusta uuden pyöräni kanssa. Samalla pääsin kokemaan parisprintin harjoittelua, sillä kuulunhan nykyisin IK-32:een ja minulla on ensimmäisen kerran mahdollista osallistua parisprinttikisoihin. Mahtavaa! :) Laji- ja välinetuntuma ovat olleet heikoimmat asiani ratapyöräilyssä, mutta mitä voi olettaa, kun en ole vuosiin pyörällä kunnolla ajanut. Helsingin vierailun päätteeksi ajoin vielä 500m huippuaikaan 38,6s eli lähes sekunnin nopeampaa kuin Moskovan huippuvelolla! Kyllä siinä porukat vissiin taisivat vähän kummastella, mutta itseasiassa itselle jäi tunne että pystyn vielä parempaankin.

Helsingistä palattuani olen taas ollut perusasioiden äärellä eli pääasiassa olen puskajusseillut hyttysten, ampiaisten ja paarmojen ympäröimänä. Aluksi ne häiritsivät keskittymistäni, mutta kaikkeen tottuu. Harmi vain että hyttysen pistoista tulee aina hirveän isot ja kutiavat pahkurat, jotka lopulta muuttuvat mustelmiksi.

Seuraavat reissuni suuntaavat Helsinkiin, joista ensimmäinen alkaa jo ensi tiistaina 2.7. ja seuraava SM:ien aikaan 20. – 28.7. Torstaina on taas mahdollista ajaa 500m. Jännä nähdä mihin rahkeet nyt riittävät. :) Treenit ovat menneet todella hyvin, mutta myös kisassa pitää onnistua, matkasta palautua, kestää kuumuutta, pitää energiatasot kohdillaan, saada oikeanlainen vireystila, yms. Tulos koostuu useista elementeistä, mikä luo aina omat haasteensa, mutta tekee tästä juuri urheilua!

Leave a comment.

Ratapyöräilyä Englannissa

Sunday 4/7/13 time 3:16 PM - Jenni

Hellou! 

Pääsiäisen aika kului ratapyöräilyn merkeissä Englannissa. Pitkäperjantaina osallistuin legendaariseen Good Friday kilpailupäivään, jossa oli jälleen erittäin kova taso (kisaan osallistuivat mm. naisten maailmanmestari sekä jättireisinen Forsteman). Kisat menivät osaltani todella hyvin vaikka vielä en päässytkään kirkkaimmasta kruunusta nauttimaan. Pyöräilijöitä oli todella paljon samoin kuin yleisöä. Seuraavana päivänä kisat olivat Portsmouthissa. Sielläkin oli kokeneita ajajia paikalla. Pääsinkin jo vähän maistamaan menestystä, kun vein naisten sprintin nimiini. (Jee!) :)

Kaiken kaikkiaan reissu oli todella opettavainen ja silmiä avaava. Pyöräilyssä on joitain erilaisia elementtejä ja urheilukulttuuriin liittyviä asioita kuin luistelussa. Itse kisatilanne on erilainen samoin kuin veryttelytyylit, myös välineiden kanssa säätäminen vie oman aikansa, kun koko ajan saa olla vaihtamassa jotain hammasratasta tai vannetta. 

Huomasin myös sen ettei se ruoho ole ns. vihreämpää aidan toisella puolen. Molempina kisapäivinä kisattiin ulkona, kaikki olivat aivan kylmissään ja nenä punaisena, mutta kukaan ei valittanut keliä(!). Ja päivät olivat todella pitkiä, n. 12 tuntisia mutta kaikki vain hymyilivät ja nauttivat - niin kilpailijat kuin hultojoukot ja yleisökin. Lämpöasteita toki oli pari, mutta kova ja kylmä tuuli teki tehtävänsä, joten lämpötila tuntui olevan pakkasen puolella. Itse asiassa taivaalta tuli jopa muutama lumihiutale. Tämän nyt halusin mainita perspektiiviä tuomaan, sillä ainakin itse olen joskus erehtynyt luulemaan että "niillä muilla on niin helppoa kun on olosuhteet ja kaikki muutkin asiat hyvin ja varmaan todella hyvät kelitkin". Asioita kannattaa aina vähän mietiskellä. 

Eipä mulla muuta tänään, joten treenihommiin ihmiset! 

Laitan pari kuvaa albumiini, joten käykäähän katsomassa ja kommentoidakin saa. :)jenni_kisakamppeet.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment.

Pyöräilykauden avaus!

Monday 3/25/13 time 11:38 AM - Jenni

 Kun verrataan tätä ajankohtaa viime vuotisiin, on selviä muutoksia tapahtunut. Yksi iso muutos on ylipäätään koko pyöräilyprojektin lisääminen ohjemaan. Tämän kautta tulee toinen muutos, joka on harjoittelurytmin ja -sisällön muuttuminen. Kolmantena todettakoon että kilpailukausi alkaa/jatkuu jo ensi perjantaina, 29. päivä! :)

 Kuun lopussa on siis jo ensimmäiset ratapyöräilykisat Lontoossa. Sen jälkeen pidetään kuitenkin lyhyehkö ylimenokausi, minkä jälkeen alkaa kova harjoittelujakso. Seuraavat kisat ovat huhtikuun lopussa tai toukokuun alussa, mutta ne menevät varmasti hieman treenauksen ehdoilla. Treenaaminen on tärkeintä, joten ei auta alkaa jokaiseen kisaan herkistelemään, kun kisoja tulee olemaan ympäri vuoden.

Ohessa vielä kuva uudesta ratapyörästä. Hienosäätö puuttuu vielä , sillä pyörä on kuvassa harjoitusvanteilla. Laitan kuvia kisakalustosta heti kun sellaisia saan.

Mukavia treenihetkiä ja kovia kilpailuja kaikille! :)

 

 uus_pyora2.png

2 comments .

Kausi on ohi!

Tuesday 3/19/13 time 12:13 AM - Jenni

Kanadasta on kotiuduttu. Olo on vielä väsynyt, mutta enemmänkin tyhjä. Kausi loppui ja aina tuntuu jäävän hampaankoloon vaikkakin pitää olla tyytyväinen, sillä tulokset ovat parantuneet koko ajan. 

Kanadassa ei mennyt aivan niin kuin suunnittelin, mutta siinäpä se vika juuri onkin. Mitään kun ei voi ennalta suunnitella vaan sitä on aina uusi päivä ja uusi kisa sekä matka kerrallaan onnistuttava ja keskityttävä täysillä.

500 metrin luistelut käytännössä sivusivat ennätystäni (muutama sadasosa eroa). Lähdöt eivät onnistuneet ja 2,5 kuukauden halliton kausi oli vaatinut veronsa jäätuntuman suhteen. 1000 ja 1500 metrillä pääsin jälleen uusille sekuntiluvuille, joten ihan onnistunut reissu sinänsä. Ja tuli noissa 500 metrisissäkin (2x500m) samoin kuin koko sprinttisetissä (2x500m + 2x1000m) yhteispiste-ennätykseni. Kaiken kaikkiaan Calgaryssä oli 345 luistelijaa ja asenne oli siellä muutenkin kohdillaan, joten olivat kyllä oikein mukavat karkelot! :)

Seuraavat kisat ovatkin sitten pyörän päällä Lontoossa kuun vaihteessa. Mukavaa päästä kisaamaan! Vähän toisaalta hirvittää, koska en ole pitkään aikaan kunnolla treenannut ratapyörällä. Toisaalta..kaikkihan nyt pyöräillä osaa! :D

 

 

 

 

 

 

Leave a comment.

PCC

Saturday 3/2/13 time 3:14 AM - Jenni

_mg_5465.jpgRatapyöräilyssä edustan brittiläistä Performance Cycling Coach (= PCC) tiimiä. Suomessa edustan toki IK-32:n alaista Focus Ladiesia, mutta muualla maailmassa ajan PCC:n varusteilla. Ohessa kuva uudesta kisatrikoosta.

Leave a comment.

Kauden päätös Calgaryssä

Saturday 3/2/13 time 3:01 AM - Jenni

 Terveiset Calgarystä!

 Kauden viimeiset ja varmasti osallistujamäärältään suurimmat kisat ovat pian edessä.

Saavuin tänne eilen ja nyt totuttelen aikaeroon. Huomaa, ettei ajatus juokse aivan niin kirkkaasti kuin yleensä ja kroppa on aika väsynyt, mutta se kuuluu asiaan. Uskon että jo huomenna on paljon parempi olo eikä tämä ensimmäinenkään päivä huono ole ollut.

Oli kyllä mahtavan ja nopian näköinen jää! Innolla odotan, että pääsen luistelemaan. :)

 

 

 

 

 

Leave a comment.

Sprintti SM 2013

Monday 2/11/13 time 2:18 PM - Jenni

Heippa!

Viikonloppuna kisailin Oulunkylässä sprinttereiden SM-kisoissa. Kotiin tuomisina oli kolme mitalia. Keli oli joka päivä huonompi ja raskaampi. Pakkasta -1 tai sitten nollassa ja lunta tuprutti koko ajan. Lumisateen vuoksi jäädytystä ei voitu tehdä ja nollakeli pehmensi jään entisestään. Märkä lumi jumittui vielä jään pintaan, joten karvamatto oli valmis! :D Voidaan tietysti sanoa, että keli on kaikille sama ja niinhän se onkin. Olen kuitenkin sitä mieltä ettei tuo sanonta täysin päde, sillä ihmisten ominaisuudet ovat erilaisia. Minä ainakin olen aika painava ja raskastekoinen happokone, joten minulle haastavissa olosuhteissa onnistuin hyvin. :)

500 metriltä tuli hopeaa, 1000 metriltä pronssia sekä yhteispistekisassa pronssia. Ainahan sitä nälkää jää, mutta kokonaisuudessaan olen tyytyväinen. Minulla on vielä kehitettävää tekniikassa ja ennen kaikkea olosuhteissa. Työnkäynnin, opiskelun ja urheilun yhdistäminen on haastavaa eivätkä Oulun olosuhteet ole olleet kovinkaan usein suotuisat. Yhteispisteiden ykkös ja kakkos naiset ovat molemmat asuneet maailman parhaimpien hallien läheisyydessä useita kuukausia. Selvimmät erot hallissa ja ulkona luistelemiseen on se, että treeniohjelma voidaan toteuttaa ja olosuhde on sama, hallissa kun ei ole tuulta eikä lumi- tai vesisadetta. 

Ensi vuonna pyrin kirkastamaan mitalien väriä. Sitä ennen pitää tehdä kovasti töitä niin treenauksen kuin myös sponsorien hankinnan ja sitä kautta olosuhteiden parantamisen osalta. Kausi ei onneksi ole vielä tässä. Ensi viikonloppuna saatan mennä Suomi-Venäjä-Norja Barents-maaotteluun, mutta ainakin Calkukkonen_mitalit_lah_090213.jpggaryssä olen iskussa maaliskuun alussa käytävissä kauden päätöskisoissa.

Kiitos kaikille onnittelijoille ja tukijoille! :) Ilman teitä tämä olisi vieläkin haastavampaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment.

Ennätyksiä ennätyksiä...

Tuesday 1/15/13 time 9:14 PM - Jenni

Hellou!

Pakko kyllä vähän kehaista, että oikein loistava kausi on ollut jo tähän mennessä. :) Olen tosi tyytyväinen! Mukava lähteä vielä seuraavaan kahteen kuukauteen ja tärkeimpiin kisoihin kaikin puolin hyvistä asetelmista.

Tammikuun 5.-6. päivä luisteltiin sprinttiä Hamarissa, Norjassa. Ensimmäisenä päivänä paransin jälleen 500 metrin aikaani, uusi ennätys 42,24. Kyseisen vedon satasen väliaikakin oli oma ennätykseni 11,24. Saman päivän tonni oli kauden paras ja samalla oma Euroopan ratojen ennätykseni. Seuraavana päivänä 500 metriä kulki aikaan 42,57 ja tonni parani edellisestä päivästä vielä vajaan sekunnin. 500 metrillä kompuroin heti lähdössä ja noin 80 metrin kohdalla kanttasin luistimen aivan väärin ulkokantille joka aihetti melkoista kohellusta.

Oulun Tarmo järjesti kansalliset kisat viime lauantaina 12.1., missä tein kauden parhaani sekä 500 että 1000 metrillä.

Seuraavat koitokset ovat Helsingissä tulevana lauantaina (19.1.), minkä jälkeen keskitytään sprintti SM:iin ja kauden päättäviin Calgaryn kisoihin.

 Hyviä urheiluhetkiä jokaiselle! :)

hamarista_012013.jpg

Leave a comment.

Ennätyksiä ja pakkasta

Wednesday 12/5/12 time 10:07 PM - Jenni

Hellou!

Onpa täällä Oulussa kylymää!  

Viime viikonloppuna luisteltiin Inzellissä. Ensimmäisenä päivänä tein Euroopan ratojen ennätykseni 500 metrillä (43,19). Kuvan nirhauma on juurikin kyseiseltä matkalta. Takasuoralla tuli sitten luisteltua tyylikkäästi toinen käsi selän takana (vaikka molempien käsien tulisi heilua). Ei kannata kysyä miksi. Itsekään en asiasta mitään tiennyt ennen kuin muut tulivat sanomaan. Samalla olin potkaissut itseäni vasempaan luistimeen. Näitähän sattuu, mutta harmihan se on kun luistimet kärsii. :D

Sunnuntaina jatkoin ennätysten tekemistä ja paransinkin sitten 500 metrin ennätykseni jo uusille lukemille (42,50). Aika oli nopeampi kuin viime keväänä Calgaryssä, jossa on yksi maailman nopeimmista jäistä. Silti kyseiseen aikaan mahtui erittäin monta huojumista, mm. molemmissa kaarteissa. Hyvin on kausi lähtenyt käyntiin. Minulla oli pieni nivusalueen luokkaantuminen kaksi viikkoa sitten ja olen ollut myös hieman flunssainen, joten siihenkin nähden mukavasti on kausi alkanut. Ei muuta kuin ennätysjahtiin taas! :)

 

luistin_rikki.jpg

Leave a comment.

Yhteistyökumppaneita ja kauden aloitusta

Tuesday 11/27/12 time 10:48 AM - Jenni

Heippa! 

Syksy on ollut kiireistä aikaa, kuten yleensä. Leirejä on ollut kolme ja parit kisatkin on jo käyty. Yhteistyörintamalla on tapahtunut myöskin paljon. Olen saanut managerikseni ammattitaitoisen SportEliten. Käykäähän tutustumassa heidän kotisivuihinsa (http://www.sportelite.fi/index.php?node_id=19544). Kyseisestä linkistä avautuu minun profiilini.

Tämän lisäksi olen saanut uusia sponsoreita ja yhteistyökumppaneita, jotka ovat Knowledge Partners Oy, Ositum Oy, Työmyyräpalvelut Oy sekä RelaXantti. Tukijat –välilehdeltä löydät kaikki tämän hetkiset sponsorini  ja yhteistyökumppanini. Olen vaihtanut pyöräilyseuraani. Ensi keänä ajan IK-32:n riveissä Focus Ladies –teamin väreissä.

Sitten hieman muuta. Luistelu on mennyt eteenpäin joka osa-alueeltaan. Kisasuoritus ei vielä tyydytä, sillä se ei ole kertonut todellisesta kunnosta, mutta uskon että saan kehityksen näkymään vielä kisassakin. Kausi on lähtenyt silti paremmin liikeelle kuin aikaisemmin. Pieni venähdys ja kramppi häiritsivät vasenta nivustani hetken aikaa, mutta sen parantuminen alkaa olla jo voiton puolella. Tämän kauden seuraavat tavoitteet ovat joulukuun alussa käytävissä Inzellin kansainvälisissä kisoissa minkä jälkeen suunnataan Zakopaneen opiskelijoiden MM-kisoihin. Jännä, mutta mukava loppuvuosi on vielä luvassa puhumattakaan vuoden vaihteen jälkeen tulevista kisoista! Innolla lähden tekemään uusia ennätyksiä. :)

Leave a comment.

Syksyn leireilyä

Sunday 9/30/12 time 5:29 PM - Jenni

Hävettää ihan kertoa, mutta minulle kävi aloittelijan virhe heti ensimmäisenä leiripäivänä Inzellissä kaksi viikkoa sitten, kun oltiin aamulla menossa jäälle. Luistinten terät olivat kesän jäljiltä ja niihin oli ajettu muodot ja minä en tietystikään ollut niitä kovin ammattitaitoisesti teroittanut. Erityisesti muotoonajon jälkeen teriä joutuu hinkkaamaan aika paljon. No minä kaiken kiireen keskellä (joka ei tietystikään ole kunnon tekosyy) vähän hutaisin teriä ja annoin olla. No..ensimmäinen jäähän meni ihan pilalle kyseisen asian johdosta.

Kyllä sitä oli vihainen itselleen! En vieläkään ymmärrä, miten tuollaisen amatöörikämmin voi tehdä tai ylipäätään antaa tapahtua. Huvittainta oli, että kukaan ei onneksi ollut minulle vihainen, paitsi minä itse. Kai niitäkin nauratti ja sain minä siitä pari kommenttiakin kuulla jälkeen päin. Kyllähän sitä luistimet osaa teroittaa vaikka pimeässä! :D Muutaman tunnin itseäni soimattua osasin jo nauraa asialle. Ja uskokaa pois, että oli kuulkaa loistavan liukkaat terät seuraavassa jäätreenissä muutaman tunnin päästä. (Tietysti ihan itse ne teroitin.)

Yleisesti ottaen luistelussa tuntuu että jotain on päässä ja jäsenissä naksahtanut paikoilleen (niin kovin tekninen laji kuin se on). Oikeita asioita alkaa tapahtumaan, joten ei muuta kuin uusia ennätyksiä päin! :)

1 comment .

« Newer entriesOlder entries »