Alku kausi

Thursday 10/28/10 - Jenni

Hei vaan!

 

Huomenna lähden Seinäjoelle jääleirille treenailemaan! :)

Viime kirjoituksestani on taas vierähtänyt aikaa. Sillä välin olen kerennyt kotiutua..useammankin kerran.

Syyskuun alussa palasin takaisin Ouluun ja heti seuraavana viikonloppuna olin hiihtäjien kanssa Syötteellä treenaamassa. Tein tietysti omia treenejäni, mutta oli jälleen virkistävää olla jonkin porukan mukana. Heidän treeninsä ovat välissä melko erilaisia kuin omani, joten oli myös mielenkiintoista saada eri perspektiiviä treenaamiseen eri lajin suunnalta. No joo...pakko myöntää..kyllä yhden kovemman sauvarinnetreenin tein heidän kanssaan ja oli kyllä melko hapokasta hommaa. :D Helpolla ei kyllä hiihdossakaan pääse!

Perjantai-iltana kävimme Lauran kanssa tekemässä huoltavan iltalenkin ja törmäsimmekin laumaan poroja. Niillä oli isot ja komiat sarvet. Kieltämättä vähän jännitti se tilanne, mutta esitettiin tosi cooleja ja jatkettiin vain matkaa. Siitä saatiinkin sitten hyvät naurut loppu leirin ajaksi..kuviteltiin Laura juoksemassa laumassa ja minut märehtimään jäkälää rinteeseen. :D :D

Leirin jälkeen oli jälleen paluu opiskelumaailmaan. Opintoni ovatkin edenneet hyvin ja pääsen jo keväällä tekemään kandia.

Syyskuun lopusta lokakuun alkuun olinkin sitten Berliinissä vajaat kaksi viikkoa luistelemassa. Oli aivan mahtava ja antoisa leiri vaikkakin tietysti lopussa alkoi jo hieman väsyttämään. Mukava kun valmentajanikin oli siellä mukana samoin kuin iso osa Suomen luistelijoista.Pääsin samalla kehittämään saksankielitaitoani puhumalla.

Oulussakin on jo pian kaksi viikkoa luisteltu..tekojäällä tietysti. Pitääkin tästä nyt rientää treeneihin! Tarkoitus olisi jatkaa siitä ahaa-fiiliksestä jonka eilen koin.

Kaikille kovasti intoa treeneihin!

Leave a comment.

Lihashuolto

Friday 8/20/10 time 9:56 AM - Jenni

Huomenta! Kävin juuri hieronnassa. Hieroja tokaisi heti alkajaisiksi ettei täällä ole herkkyyttä lainkaan. Reiden ja selän lähentäjät sekä akilesjänteeseen kiinnittyvät lihakset olivat aivan jumissa. Hups! Pitää jatkossa keskittyä enemmän hieronnan säännöllisyyteen.

Yleisesti lihashuolto on yksi tärkeimmistä asioista ohjelmallisen treenaamisen oheksi. Huoltavat lenkit ja säännölliset, pitkät venyttelyt sekä hieronta ja kylmä-kuuma -huuhtelut voivat joskus olla ratkaisevia loukkaantumistenkin kannalta. Aika usein loukkaantumisen taustalta löytyy huonohko tai hieman vajaa lihashuolto. Myös lihasten palautuminen kovemmastakin treenistä tai kilpailuista nopeutuu huollon avulla.

Huolletaanhan autoja, pyöriä ja tietokoneitakin. Kaiken lisäksi niitä saa kaupasta aina uusia. Miksi siis säästäisi oman kehonsa huollossa, joka on etenkin urheilijalle se kaikkein tärkein työväline. Jos aloittaminen tuntuu vaikealta, niin minun vinkkini on että pyrkii aamulla tekemään pienen aamuhölkän ja illalla tv:tä katsoessa venyttelee. Niin ja muistakaa..lihaksen tulee venyä puoli minuuttia(!). Lihaksella on pitkä muisti. :D Ennen treeniä tietysti kannattaa venytellä noin 10 sekunnin venyttelyjä liikeratojen varmistamiseksi.

Leave a comment.

Syksy

Thursday 8/12/10 - Jenni

Koulu on joillain jo alkanut ja lopuilla alkaa pian. Omat opiskeluni jatkuvat syyskuun alussa. Ilma on muuttunut hieman syksyisemmän oloiseksi vaikka päivällä usein onkin lämmintä. Tuuli tuoksuu ja tuntuu syksyisemmälle ja Helsingin illat pimenevät entistä nopeammin.

Huomasin juuri etten ole ollut risaleikkauksen jälkeen ollenkaan kipeänä, kun ennen olin vähinään kerran tai pari kesän aikana. Tosin nyt on hieman pientä flunssantuntua, koska kastelin itseni tiistain lenkillä neljä(!) kertaa ja kylmetyin hieman. Kyllä se pian ohi menee.

Maantiepyöräni on alkanut vanhuuttaan uhittelemaan. Kesken lenkin takavaihtaja yhtäkkiä lopetti vain toimimasta sekä kenkieni klossit irtoilivat jo toistamiseen tälle kesää. Toisesta klossista ruostui jopa poikki yksi pieni osa. Mutta eipä tuo mua hidasta.. pitää korjauttaa vanhus ja kotona Oulussa mulla on toiset kengät. Syksyllä muutenkin ajattelin ajella enemmän maastopyörällä. :)

2 comments .

Kuulumisia

Wednesday 8/4/10 - Jenni

On vierähtänyt jo kuukausi viime kirjoituksestani. Kesä on mennyt siivillä..töissä ja treenatessa. Iskän kanssa mietittiinkin joku aika sitten että eipä sitä ihminen juuri muuta tarvitsekaan. :D Muutaman tärkeän ihmisen vielä siihen rinnalle.

Viime viikonloppuna olin Turussa ystäväni häissä. Oli kyllä hienot ja mukavat häät! Eilen näin yhtä ihanaa vauvaa pienimuotoisen juhlapäivän merkeissä. Äitikin käväisi menneellä viikolla muutaman päivän Helsingissä.

Kävin tänään rullailemassa Pirkkolan urheilupuistossa. Vellu pääsi samalla harjoittelemaan liikkuvan kohteen kuvaamista. Tuloksena saimme kuvakansioon muutaman kuvan, joten käykäähän katsomassa ja kommentoidakin saa. :)

Nyt on jo myöhä, joten pitää mennä nukkumaan. Huominen kun jatkuu samalla kaavalla..treenatessa ja töissä.

1 comment .

Pikaluistelu

Tuesday 7/6/10 - Jenni

Varmasti osa on jo kuullutkin että pikaluistelu tipahti Olympiakomitean myöntämän järjestelmätuen piiristä. Kyseinen tuki myönnetään lajiliitolle, joka kykenee tuottamaan urheilijoille kansainvälisen menestyksen edellyttämät valmennuspalvelut. Muutamat lajin edustajat saavat huippuyksilötukea.

Toinen muutos lajille on valmennuspäällikön vaihtuminen. Kyseiseen virkaan on valittu liikuntatieteiden maisteri Jukka Ala-Louko. Hänellä tulee varmasti olemaan kovasti työmaata, mutta uskon että sinnikkäällä tietotaidon ja valmentajayhteistyön käytöllä saadaan hyviä tuloksia. :)

Leave a comment.

Juhannus

Sunday 6/27/10 - Jenni

Aurinko paistaa, mutta tuulee aika viileästi.

Niin on tämäkin juhannus kohta jo juhlittu niiden osalta ketkä sitä juhlivat. Itse en välitä juhannuksesta paljoakaan, mutta on huvittava huomata millaisen massahysterian se saa ihmisissä aikaiseksi. Esimerkiksi kaupat olivat aivan täynnä perjantaina viimeiseen minuuttiin asti ja hieman ylikin. Ihmettelette varmaan mistä tiedän. No siitä tietysti että itsekin siellä jonotin kellon ollessa jo yli virallisen aukioloajan. :D

Useilla alkaa kesälomat juhannuksesta, joten onhan se juhannus kaunista ja rauhallista aikaa, jos sen viettää perinteisemmin läheistensä kanssa.

Pidän rauhallisuudesta, joka laskeutuu aina pyhien aikaan ja aikaisin aamulla. Etenkin täällä Helsingissä sen muutoksen huomaa vahvemmin kuin Oulussa. Helsinki luokitellaan metropoliksi, jonka sykettä ei voi olla huomaamatta. Arkisin miettii että ei tätä kukaan voi pysäyttää..koko ajan on kiire kaikilla. Yhtäkkiä sen kuitenkin huomaa kun aamulla kuudelta lähtee ulos tai juhannuspäivänä lenkille että kappas, eihän täällä ole ketään missään. Niin se vain isokin kaupunki hiljenee.

Ajakaahan varovasti liikenteessä! Tänään massat palaavat ja huomenna taas iso pyörä pyörii kuten ennenkin.

1 comment .

Testausta..

Tuesday 6/22/10 time 10:02 PM - Jenni

Heippa!

 

Eilen oli ne mun kuntotestit. Tarkempi tuomio tulee vielä kirjallisena perästä, mutta alustavasti voidaan todeta kehitystä tapahtuneen.

Kehon koostumus oli muuttunut rutkasti parempaan suuntaan sekä staattinen ponnistus oli hyvä. Itse kuntokin oli noussut, mutta testaaja mietti olenko kenties hieman ylirasituksen puolella.

Ei siltikään syytä huoleen..mahdollinen ylirasittuminen on pientä. Pitää vain löytää se kultainen lanka siihen palautumiseenkin. En osaa oikein levätä. Jos treenejä on vähemmän, tungen siihen väliin kaikkea muuta aktiviteettia. :/

Talvella alkaneet rinnan vihlonnat, (etenkin kovemman suorituksen yhteydessä), saivat selityksen. Mulla on tietzen syndrooma eli oireyhtymä, joka aiheuttaa turvotusta yhteen tai useampaan kylkiluun rustoon. Ei mitään vakavaa. Erittäin yleistä. Googlettamalla löytyy lisää tietoa, jos jotakuta kiinnostaa. :D

Toinenkin vaiva selvisi lauantaina. Jalkaterissäni olevat "luutumat" ovat hierojani mukaan yhteydessä erääseen lihakseen säären ulkosyrjässä (kulkee jalkapohjan alta poikittain). Jatkossa kyseiset lihakset tulee hieroa säännöllisesti ja kunnolla.

Molempiin mainitsemiini "vaivoihin" voisi saada apua fysioterapiasta.....Laitetaan korvan taakse. :)

Leave a comment.

Mennyt vuosi

Sunday 6/20/10 time 10:47 PM - Jenni

Voisin aloittaa kirjoittamisen ja pohtia hieman mennyttä vuotta. Jälkeenpäin mietittynä ihmettelen välillä mistä ammensin kaikki voimavarani. Vuosi oli nuoren elämäni yksi raskaimmista vaikkakin hyviä asioita siihen mahtui myös paljon.

Vuosi sitten keväällä alkoivat uudet tuulet valmentaja kuvioissani. Päävalmentajakseni alkoi Jouko Vesterlund (hän on paras valmentaja mitä voi luistelija toivoa!). Treeniohjelma muuttui sitten edellisen kesän ja samalla alkoi "peräti" toinen vuoteni luistelijana. Työskentelin koko kesän treenieni ohessa sekä stressasin yliopiston pääsykokeita, jotka olivat näihin aikoihin vuosi sitten, hieman ennen juhannusta. Kun koe oli ohi, piti vielä jännittää sisäänpääsyä sekä miettiä vaihtoehtoa B, mikäli ovet eivät olisi vielä auenneetkaan.

Töitä tuntui olevan koko ajan, mutta silti sain treenini hyvin tehtyä. Oli tietysti hieman outoa aloittaa aivan uudella ohjelmalla ja rytmityksellä. Mielestäni treenaamisessa on vaikeinta rytmityksen pitäminen, kun on kaikkea muutakin tehtävää. Sain kuulla kouluun pääsystäni vasta elokuun alussa, joten odottavan aika oli pitkä! Ja vielä kun itse olen hieman sellainen suunnittelija eli täytän kalenterini monta kuukautta eteenpäin ja suunnittelen kaiken hyvissä ajoin etukäteen. Joten koko kesänä en ottanut rennosti. :D Opiskelupaikan vastaanotettuani hommia tuli taas lisää kun piti suunnitella opiskelut maisteriin asti melkolailla valmiiksi sekä hoitaa käytännön asioita.

Syksyllä sitten opiskelut alkoivat ja kesätyöt oli osaltani hoidettu. Treenit sujuivat yhä tasaisen hyvin. Vaikkakin tänä vuonna kun olen verrannut tuntemuksiani, niin olin tuolloin vielä aivan alkutekijöissäni urheilijana. Jäälle päästiin lokakuun puolen välin tienoolla Raksilassa. Ratahan on aivan liian pieni lajin harrastamiseen, mutta parempi sekin kuin ei mitään. On silti sääli että Oulussa ja ylipäätään koko suomessa pikaluistelu ja sen tukeminen on polettu syvälle maan alle eikä siihen tunnuta haluavankaan muutosta. Rakennetaan vain joitain 250m pitkiä kenttiä sinne sun tänne tai suunnitellaan viimeistenkin, nyt jo vajaiden, harrastusolosuhteiden tilalle esim. tekonurmea tms.

Syksy vaikutti lupaavalta, mutta sitten taas sairastuin. Possuflunssa jylläsi ja se veti minutkin petiin. Olin kuukauden kipeänä! Alko jo kyllästyttämään, kun tuntui että joka vuosi meni vähintään kaksi kuukautta sairasteluihin. Pääsin tolpilleni vähän ennen joulua suoraan pedistä yleisluistelijoiden SM:n. Eka päivä meni suhteellisen hyvin, mutta toinen oli katastrofi. Olin kisojen jälkeen pitkään vihainen ja surullinen, kun tuntui että en pärjää ikinä ja olen aina vain kipeänä. Tuntui että olin ihan lyöty. Jostain sitten taas sain ajatusta lisää ja pidettyä treenit käynnissä. Ikinä en ole kuitenkaan lajivalintaani epäillyt. Aina kun pääsen jäälle, tuntuu luistelu niiiiiiin ihanalta. Samoin muutkin treenit ovat mukavia.

Vuosi vaihtui tuoden mukanaan uutta puhtia. En todellakaan aikonut luovuttaa. Treenasin säännöllisesti. Barentsin mestaruuskisat (Suomi-Venäjä-Norja) olivat tänä vuonna Norjassa, Tromssassa. Ja kuinka kävikään...kirkastin aikaisempien vuosien sijoitukseni naistensarjan voitoksi! :) Se oli mukava reissu ja siellä tunsin muuntuvani enemmän luistelijaksi. Loppu kausi meni hyvin ja minua harmitti kun se loppui. Tuntui että olisin voinut jatkaa vielä ainakin kuukauden.

Keväällä menin yksityiselle lääkärille, joka totesi nielussani olevan kroonisen nielurisatulehduksen. (Oli ollut mahdollisesti jo muutamankin vuoden.) Risani lopulta leikattiin vapun tienoolla ja nyt on ollut ihan eri tunne nielussa. Happikin pääsee sisälle asti. Olivat nimittäin todella isotkin ne risat.

Menetin myös minulle erittäin tärkeän perheen onnettomuudessa keväällä hieman ennen kauden päätöskisoja. Kisoissa luistelin kuitenkin vielä oman ennätykseni 1000m:llä vaikka olin todella surullinen. Päätin omistaa tulevaisuudessa kaikki luisteluni yhdelle henkilöistä, joka aina ihaili liikunnallisuuttani ja ennen kaikkea luisteluharrastustani. Vieläkin tulee muistoja mieleen ja itkettää kun haudalle menen, mutta eteenpäin mennään.

Kesäksi tulin Helsinkiin/Espooseen. Teen kesätöitä ja saan uusia treenikuvioita. Jouko tietysti valmentaa yhä ja tekee ohjelmani. Nyt on huomattavasti helpompaa jo siinä mielessä että opiskelupaikka on jo olemassa. Tarkoitus olisi lähteä syksyllä Berliiniin jääleirille.

Mutta nyt on pakko mennä nukkumaan....huomenna on kuntotestit.

Leave a comment.

Team JKT:n blogi

Sunday 6/20/10 time 10:11 PM - Jenni

 

                  Nyt aloitetaan blogin pito Team JKT:n sivuilla! :)

 

Olemme tiimin kanssa päättäneet jatkossa panostaa kotisivujemme päivittämiseen. Pari tärkeää uudistusta on jo tullut. Kotisivumme löytyvät nykyään hakukoneiden kautta sekä sivujemme osoite saatiin muokattua järkevämmäksi (www.teamjkt.com). Toinen tärkeä uudistus on blogin pitäminen. Blogin kautta kirjoittelemme tuntemuksiamme leireistä, treeneistä sekä kaikesta muusta. Mielestämme on tärkeää saada ajatuksiamme kuuluviin ja päästä kommunikoimaan sivujemme seuraajien sekä sponsoriemme kanssa. Blogi tuntui mielestämme parhaimmalta ratkaisulta tähän tarkoitukseen. Oikein lämpöistä ja urheilullista kesää kaikille!

1 comment .

« Newer entries